Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Wegtrekkende regen, vanmiddag af en toe zon en ook enkele buien

15 april 2018 door Jannes Wiersema

Een zone met regen ligt boven het noorden van het land. Elders komt een enkele bui voor en is hier en daar mist ontstaan. De regenzone trekt verder noordwaarts en verlaat later in deze ochtend het land. De bewolking gaat dan breken en de zon komt af en toe tevoorschijn. In de middag ontstaan er enkele buien, met daarbij een kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Waddeneilanden tot 19°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de avond klaart het breed op en later kunnen er met name in het noordoosten enkele mistbanken ontstaan. Aan het einde van de avond bereikt een zone met bewolking en wat lichte regen het westen en trekt gedurende de nacht naar maandag oostwaarts over het land. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C in het noordoosten en 9°C in het westen en zuiden. De zwakke tot matige wind draait in de avond naar het zuidoosten. In de nacht wordt de wind zuidwestelijk.

Maandag overdag zijn er wolkenvelden aanwezig en vooral in het oosten kan er lokaal nog een lichte bui vallen. In de loop van de dag gaat de zon steeds vaker schijnen. De temperatuur loopt uiteen van 13°C in de kustprovincies tot 16°C in het oosten van het land. De wind draait naar het westen en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Droog, zonnig en warm weer

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 22 april tot en met zondag 29 april

Aanvankelijk grote kans (80%) op een rustig en droog weertype, met onzekerheid in de temperatuur. In de loop van de periode neemt de kans op kouder en wisselvalliger weer toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn