Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Winterse buien.

17 januari 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt met winterse buien die gepaard kunnen gaan met onweer. Met name in de middag kan het tijdens langdurigere buien lokaal tijdelijk wit worden. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar ongeveer 5°C, maar in buien kan de temperatuur naar ongeveer 1°C dalen. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig en in de middag aan de kust mogelijk hard, 7 Bft. Tijdens buien kunnen (zware) windstoten voorkomen.

Komende avond en nacht klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. In het zuidoosten onstaan er mogelijk mistbanken. Landinwaarts gaat het op veel plaatsen licht vriezen en is er in de nacht en ochtend grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Ook door een sporadische winterse bui kan het tevens glad worden. Vlak aan zee blijft het kwik enkele graden boven nul. Boven land is de wind zwak en veranderlijk, aan zee zwak tot matig en noordwestelijk.

Morgenochtend lossen de eventuele mistbanken op. Overdag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. Maximumtemperaturen lopen uiteen van 5°C aan de kust tot 2°C verder landinwaarts. Er staat een zwakke westelijke wind.

Vooruitzichten

Grote kans (80-90%) op droog en vrij koud (stralings)weer met in de nachten lichte tot matige vorst en overdag iets boven nul. Dinsdag en woensdag 20-30% kans op (winterse) neerslag.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 24 januari tot en met donderdag 31 januari

De kans op (winterse) neerslag neemt toe naar 50%. De kans op temperaturen onder normaal neemt af naar 60%, maar de kans op ijsdagen neemt juist toe naar 25%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn