Wednesday 22 March
Weerman Jannes Wiersema

Winterse buien met plaatselijke gladheid, morgen enige tijd sneeuw.

09 december 2017 door Jannes Wiersema

Er trekken buien over het land waarbij lokaal onweer voorkomt. Landinwaarts zijn de buien winters van karakter en daar kan het ten gevolge van winterse neerslag of door bevriezing van natte weggedeelten plaatselijk glad zijn of worden. Tussen de buien gaat vandaag de zon af en toe schijnen. In de loop van de dag neemt vanuit het zuidwesten de buiigheid af. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 6°C vlak aan zee tot 3°C in het zuidoosten van het land. De wind is westelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden en er komt er nog een enkele winterse bui voor. Behalve door een winterse bui kan ook bevriezing van natte weggedeelten lokaal tot gladheid leiden. De minimumtemperatuur ligt op veel plaatsen rond -1°C, aan zee blijft de temperatuur enkele graden boven nul. De wind wordt geleidelijk zuidelijk en overwegend matig.

Morgenochtend gaat het van het zuidwesten uit sneeuwen. Af en toe kan het stevig doorsneeuwen en op veel plaatsen kan daardoor een sneeuwdek van 5-10 cm ontstaan. In de middag en avond gaat het ook in het noord(oost)en sneeuwen, terwijl de sneeuw in het midden en zuiden dan overgaat in regen. De temperatuur ligt lange tijd rond het vriespunt, in het midden en zuiden van het land loopt de temperatuur in de loop van de middag op naar 5 tot 7°C. De wind wordt zuidoost en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de middag wordt draait de wind naar west tot zuidwest en neemt toe naar (vrij) krachtig, in het zuidwestelijk kustgebied naar hard tot stormachtig, 7 à 8 Bft met daarbij zware windstoten van 80-90 km/uur. In het (uiterste) noorden van het land blijft de wind lang oostelijk en draait in de avond naar een noordelijke richting.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met vooral op maandag vrij veel neerslag en in het noorden mogelijk (natte) sneeuw. Maximumtemperaturen rond 6 graden,

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 16 december tot en met zaterdag 23 december

Grote kans (70 %) op voortzetting van het wisselvallige weertype met een kans van 60% dat de maximumtemperaturen iets onder het langjaargemiddelde uitkomen.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 7 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn