Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Winterse buien. Morgen zon en meest droog.

18 april 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is er af en toe zon en er trekken nog enkele buien over het land, in de middag kan in het zuidoosten ook onweer voorkomen. Het kwik komt niet of nauwelijks boven de 10°C en daarmee is het nog steeds vrij koud voor de tijd van het jaar. De noord- tot noordoostenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen en gaat het op meerdere plekken licht vriezen. Lokaal kan een mistbank ontstaan. De noordelijke wind is zwak, aan zee soms matig.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon en het blijft meest droog. Mogelijk dat in het Waddengebied nog een enkele lichte bui voorkomt. Met een maximumtemperatuur van 8 graden is het behoorlijk koud voor de tijd van het jaar. Er staat een matige noordoostenwind.

Vooruitzichten

Perioden met zonen vanaf vrijdag kans op enkele buien. Vrij koud met maxima rond 10 graden en met de eerste nachten kans op lichte vorst. Tegen het weekeinde een lichte temperatuurstijging en tevens kans op enkele buien

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 25 april tot en met dinsdag 02 mei

Tamelijk grote kans ca. 50%) op het aanhouden van het licht wisselvallig en vrij koud weertype en ca 40% kans op droog en iets minder koud weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn