Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en buien, eerst lokaal kans op gladheid.

16 december 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag wisselen zon en buien elkaar af, waarbij er een kans op korrelhagel is. Vanochtend is er met name in de noordwestelijke helft plaatselijk kans op gladheid. De maxima lopen uiteen van 4°C in het oosten tot 7°C aan zee. De west- tot noordwestenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is het wisselend bewolkt met in de kustgebieden nog een enkele bui. Landinwaarts is er kans op mistbanken. De minimumtemperatuur ligt tussen -2°C in het oosten en 5°C aan zee. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind.

Morgen overdag zijn er perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag raakt het van het westen uit bewolkt en in de avond gaat het regenen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het oosten tot 7°C aan zee. De wind draait van west naar zuidwest en is zwak tot matig. In de avond neemt de wind aan de kust toe naar krachtig.

Vooruitzichten

Zacht. Eerst regen, daarna enkele droge dagen maar vooral woensdag vrij veel bewolking. In de tweede helft van de week toenemende kans op regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 23 december tot en met zaterdag 30 december

Zacht en wisselvallig. Richting de kerstdagen een toenemende wind.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn