Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en een enkele bui

19 november 2019 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt en komt er plaatselijk een bui voor, momenteel vooral in de kustprovincies. In de loop van de middag neemt het aantal buien geleidelijk af en in de avond is het overal droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is west tot zuidwest en is overwegend matig, 3-4 Bft. Vanavond wordt de wind geleidelijk zwak uit een zuidelijke richting.

Komende nacht is er weinig bewolking en zal er met name landinwaarts op veel plaatsen mist ontstaan. In het noordwestelijk kustgebied kan er nog een enkele lichte bui voorkomen. Het gaat op veel plaatsen enkele graden vriezen, alleen vlak aan zee blijft de temperatuur iets boven nul. Vooral daar waar de wegen nat zijn, kan het glad worden. De wind is zwak en komt voornamelijk uit een zuidelijke richting.

Morgenochtend begint op veel plaatsen mistig, in het noorden en oosten kan de mist tot ver in de middag blijven hangen. Elders is het bewolkt maar in het zuiden en westen kunnen in de middag enkele opklaringen voorkomen. Het wordt een kille dag met een maximumtemperatuur tussen de +2°C in hardnekkige mist in het noordoosten en oosten tot +5°C daar waar de zon weet door te breken. De wind wordt in de loop van de dag overal oostelijk en is zwak, op het IJsselmeer en aan de kust matig.

Vooruitzichten

Meest droog en geleidelijk oplopende temperaturen. Aanvankelijk nog kans op (grond)vorst en gladheid in de nachten. Begin volgende week overgang naar een wisselvallig en zacht weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 26 november tot en met Dinsdag 03 december

Voortzetting van het zachte en wisselvallige weertype met temperaturen boven normaal en een dagelijkse neerslagkans van 70-90%. Later in de periode een toenemende kans (30%) op droger en minder zacht weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn