Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en een enkele bui

07 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Het is half tot zwaar bewolkt en in het westen en noordwesten komt een enkele bui voor. In de loop van de dag kan er ook elders een bui tot ontwikkeling komen, daarbij is een kleine kans op onweer. In de avond beperkt de buienkans zich weer tot het noordelijk kustgebied. De maxima liggen tussen 21°C in het uiterste noordwesten en 24°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de loop van de middag langs de westkust af en toe krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en komen in de kustgebieden enkele buien voor, dieper landinwaarts blijft het waarschijnlijk droog. De minima liggen tussen 14°C in het zuidoosten en 17°C aan zee. Er staat een matige zuidwestenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Morgen is er een afwisseling van zon en stapelwolken en in het noordoosten is er aanvankelijk nog kans op een bui, elders blijft het droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C in het noordwesten tot 25°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest en is matig, in de noordelijke kustgebieden en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten

Vrijdag tijdelijk hogere temperaturen maar ook perioden met regen of enkele (onweers)buien. Zaterdag veel wind met kans op zware windstoten en vooral in het noorden ook af en toe regen. Zondag tijdelijk droog met geregeld zon. Na het weekeinde iets lagere temperaturen en een enkele bui.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Woensdag 14 augustus tot en met Woensdag 21 augustus

Grote kans (ca. 70%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen waarschijnlijk iets beneden het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn