Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

wisselend bewolkt en enkele buien.

25 april 2018 door Jannes Wiersema

In de loop van de ochtend trekt de regen naar het oosten weg. Van het westen uit komen er opklaringen maar komen er ook enkele buien tot ontwikkeling, in de avond is hierbij een kans op onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C vlak aan zee tot 16°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer aanvankelijk krachtig, mogelijk hard, geleidelijk afnemend naar vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en kan er nog steeds een enkele bui voorkomen, ook onweer is daarbij nog mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuidwest tot west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Donderdag overdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan er vooral in de oostelijke helft van het land een bui voorkomen. In de kustgebieden blijft het nagenoeg droog en is er ook ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur varieert van 11°C vlak aan zee tot lokaal 14°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige wind uit zuidwest tot west.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig en vrij koel. Vanaf zondag hogere buienkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 02 mei tot en met woensdag 09 mei

Ongeveer 60% kans op voortzetting van het onbestendige weertype. Er is echter ook ongeveer 40% kans op een overgang naar een droger weertype. Temperaturen rond normale waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn