Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

02 december 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien van noordwest naar zuidoost over het land. Omdat tot halverwege de ochtend de temperatuur in de zuidoostelijke helft van het land lokaal nog iets onder nul ligt zou het lokaal glad kunnen zijn. Daarnaast komt er in Limburg aanvankelijk nog mist voor, deze zal in de loop van de ochtend verdwijnen. In de avond ontstaat er opnieuw mist in het zuidoosten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in Limburg tot 8°C langs de kust. Langs de kust is de wind noordwestelijk en is matig tot vrij krachtig. Boven land is de wind zwak tot matig uit west tot zuidwest, in de middag west tot noordwest.

In de nacht naar dinsdag is het zwaar bewolkt en lokaal valt lichte regen. In het zuidoosten en zuiden komt er mist voor. De minima lopen uiteen van +6°C aan zee tot -1°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige westelijke wind.

In de ochtend is het zwaar bewolkt en valt er in het oosten en noordoosten aanvankelijk nog lichte regen. De aanwezige mist lost geleidelijk op, maar is vooral in het zuidoosten mogelijk hardnekkig. In de loop van de dag ontstaan er enkele opklaringen en blijft het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +3°C in het zuidoosten tot +8°C langs de kust. De wind draait naar zuidwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Vooruitzichten

Tot en met donderdag een rustig, droog en vrij koud weertype met ’s nachts lichte vorst. Op vrijdag een overgang naar een wisselvallig weertype met meer wind, hogere temperaturen en perioden met regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 09 december tot en met maandag 16 december

Aanvankelijk grote (80%) kans op een zacht en wisselvallig weertype met soms veel wind. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de kans op een kouder weertype iets toe.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn