Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

23 juni 2015 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Een lagedrukgebied boven Denemarken en het zuiden van Zweden trekt langzaam noordwaarts. Rond het lagedrukgebied wordt polaire lucht aangevoerd met daarin nog enkele occlusierestanten die in de ochtend passeren. Daarna hebben we te maken met een noordelijke stroming en wordt de bovenlucht langzaamaan minder koud. Een hogedrukgebied wordt vanavond boven de ingang van Het Kanaal verwacht. Woensdag breidt het hoog zich uit in oostelijke richting. Ons aandachtsgebied bevindt zich op de noordflank van dit hoog en de aangevoerde lucht in de grenslaag blijft dan tamelijk vochtig vooral ook omdat nog frontenrestanten kunnen passeren.

Vandaag is er af en toe zon maar er trekken ook nog enkele buien over. Later op de dag neemt de buienkans van het westen uit sterk af. De wind draait wordt overal noordwest en neemt toe naar matig, aan zee naar (vrij) krachtig. De middagtemperatuur varieert van een graad of 13 vlak aan zee tot 18 graden in het zuiden en zuidoosten van het land.

Komende nacht drijven er vrij veel wolkenvelden over, het zuidwesten maakt nog de meeste kans op opklaringen. Het blijft droog en de minima liggen rond 11 graden. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Woensdag overdag zijn er met name in het noorden veel wolkenvelden aanwezig waaruit soms lichte regen valt. Meer naar het zuiden toe schijnt de zon vaker. De maxima lopen uiteen van 17 graden in het noordelijk kustgebied tot 22 graden in het zuiden. De west- tot zuidwestenwind is matig.

Tegen het weekeinde trek een rug van hogedruk oostwaarts en in het weekeinde weet een frontaal systeem, behorend bij een Atlantisch laag ons land te passeren. Daarna neemt de hogedrukinvloed weer toe. Met een zuidelijke stroming weet dan (zeer) warme lucht ons te bereiken. Na het weekeinde nadert van het westen uit het polaire front en deze doet poging de warme lucht bij ons te verdrijven.

Vooruitzichten

Perioden met zon, nu en dan een bui en middagtemperaturen rond 20 graden, op vrijdag tijdelijk hoger.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 30 juni tot en met dinsdag 07 juli

Grote kans op een overgang naar warm tot zeer warm zomerweer met nu en dan enkele (stevige) onweersbuien.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn