Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien. Morgen aan de kust veel wind.

11 november 2017 door Jannes Wiersema

In het zuiden en zuidwesten is er vanochtend veel bewolking en valt er op veel plaatsen wat regen of motregen. Daarna wordt het net als elders wisselend bewolkt met enkele buien. Later in de middag neemt de buiigheid af. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwest- tot westenwind is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. In de middag draait de wind naar west tot noordwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is er met name in het noorden en westen kans op een bui. Verder komen er aanvankelijk enkele opklaringen voor, maar in de loop van de nacht neemt de bewolking toe, vooral in het zuiden. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C vlak aan zee tot plaatselijk 2°C in het oosten. De wind draait naar zuidwest en neemt af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig.

Morgen overdag is het half tot zwaar bewolkt en nemen de buien in aantal en activiteit toe. Bovendien kan er hagel en onweer bij voorkomen. Ook windstoten zijn niet uitgesloten. In het zuiden kan het in de ochtend mogelijk enkele uren regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind draait naar noordwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de westkust wordt de wind mogelijk krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Vanaf maandag afnemende neerslagkansen en tijdelijk hogere maximumtemperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 18 november tot en met zaterdag 25 november

Rond 70% kans op een weertype met maximumtemperaturen iets beneden normaal en van tijd tot tijd regen. Later nemen de neerslagkansen wat af.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn