Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien.

02 februari 2015 door Jannes Wiersema

Wisselende bewolkt kans op een buiOpklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af en vanaf de Noordzee trekken buien over het land. Deze buien hebben een winters karakter en in de vroege ochtend kan er zich lokaal een sneeuwdekje vormen. De buien kunnen voor lokale gladheid door hagel of (natte) sneeuw zorgen. Ook kan het in het hele land glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten.

Overdag is het wisselend bewolkt en komen er geregeld buien voor, waarbij natte sneeuw, korrelhagel en onweer mogelijk zijn. De temperatuur loopt op naar 5 graden. Er staat een overwegend matige westenwind, aan zee is de wind (vrij) krachtig en komt uit het noordwesten.

In de nacht naar dinsdag is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden en komt er met name in de kustprovincies nog een enkele bui voor. In opklaringen kan er mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt iets onder het vriespunt en is er opnieuw kans op gladheid. Er staat een meest zwakke zuidwestelijke wind. Aan de kust komt de wind uit het westen.

Dinsdagochtend zal de mist geleidelijk optrekken. Na het optrekken van de mist is de zon geregeld te zien en is het, op een enkele bui aan de kust na, droog. In het zuidoosten is er hardnekkige nevel en laaghangende bewolking. De maximumtemperatuur ligt rond 5 graden, in het zuidoosten wordt het niet warmer dan een graad of 3. De wind is aanvankelijk zwak en zuidwestelijk, maar in het westen en noorden van het land wordt de wind geleidelijk zwak tot matig uit een noordelijke richting.

Vooruitzichten

Licht winters en droog weer, met overdag temperaturen enkele graden boven nul, ’s nachts iets eronder.

Di Wo Do Vr Za Zo
Zonneschijn (%) 40 40 40 40 30 20
Neerslagkans (%) 20 20 10 10 20 70
Neerslaghoeveelheid (mm) 0/1 0 0 0 0/1 0/1
Minimumtemperatuur (°C) -2 -4/-3 -4/-3 -4/-2 -4/-2 -2/1
Middagtemperatuur (°C) 5 2/4 1/2 1/2 2/5 3/6
Windrichting N N NO NO N N
Windkracht (bft) 3 3 3 4 3 4

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn