Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en kans op een bui.

05 november 2012 door Jannes Wiersema

De dag begint met uitzondering van het zuidoosten en het waddengebied bewolkt met in het westen en noorden af en toe regen. Later komen er wat meer opklaringen, wel zijn er dan vooral in de kustgebieden enkele buien, waarbij vooral in de middag lokaal onweer kan voorkomen. De middagtemperatuur wordt zo’n 10 graden. De wind draait van zuidwest naar noord tot noordwest en is meest matig, kracht 4, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 a 6. Tegen de avond draait de wind boven land naar west en neemt af tot matig, kracht 3 tot 4.

In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en overwegend droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6 graden aan de kust tot net boven nul landinwaarts De wind is westelijk, zwak tot matig, rond kracht 3, aan de kust noordwest, matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft.

Tegen het middernachtelijk uur van zaterdag op zondag kwamen er in de noordwestelijke kustgebieden weer flinke regen, hagel en onweersbuien voor. Hier het verslag van Olga Willemse uit Haarlem: “Tegen middernacht hagel en regenbuien met veel onweer, zeker een uur en vlakbij. Heb het nog even nagekeken maar het begon als een klein plekje en dat breidde zich heel snel uit tot een groter complex. Wij hadden echt het idee dat het bleef hangen, maar dat kwam dus door het steeds groter worden van de bui”. Van zondag op maandag viel er in Haarlem weer veel neerslag, er kon 24 mm worden afgetapt.

Dinsdag is het nog steeds wisselend bewolkt met in het noorden nog een enkele bui. In de loop van de middag neemt de bewolking van het noordwesten uit toe en in de avond gaat het regenen. De middagtemperatuur is een graad of 8, later in de avond loopt de temperatuur verder op. De wind is west tot zuidwest, matig, kracht 3 tot 4 en aan de kust, krachtig 6.

Gedurende de rest van de week blijft het wisselvallig met middagtemperaturen omstreeks 10-11 graden. Op vrijdag en zaterdag profiteren we van hogedruk boven Zuid-Scandinavië en nemen de neerslagkansen tijdelijk af.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn