Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en vandaag op de meeste plaatsen droog.

15 augustus 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er wolkenvelden, in de middag is er meer ruimte voor de zon en in de avond klaart het vrijwel geheel op. In het noordoosten is vanmiddag kans op een lichte bui, elders blijft het waarschijnlijk droog. De middagtemperatuur ligt tussen 22 en 26°C, de hoogste waarden in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is matig en neemt langs de kust toe naar vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar donderdag is het eerst vrij helder, later in de nacht kan er met name in het westen en noorden bewolking ontstaan. De minima komen uit rond 15°C. De wind is zuidelijk en zwak tot matig, langs de noordwestkust en op de Wadden staat een vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag overdag zijn er zonnige perioden, vooral in het westen en noorden kan er meer bewolking aanwezig zijn. In de avond neemt de bewolking toe en gaat het van het zuidwesten uit regenen, mogelijk ook onweren. Het oosten houdt het tot middernacht waarschijnlijk nog droog. Het wordt in de middag landinwaarts zomers warm met maximumtemperaturen tussen 25 en 29°C, in de kustgebieden wordt het met 22 tot 25°C wat minder warm. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, in de avond draait de wind naar west tot noordwest.

Vooruitzichten

In de nacht naar vrijdag regen en lokaal onweer. Daarna perioden met zon, een kleine kans op een bui en vanaf zondag landinwaarts geregeld zomers warm.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 22 augustus tot en met woensdag 29 augustus

De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%. De temperatuurverwachting is onzeker, met een duidelijke voorkeur voor warm zomerweer.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn