Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en vooral vandaag af en toe buiige regen .

10 juli 2018 door Jannes Wiersema

De ochtend verloopt bewolkt met plaatselijk af en toe regen of een bui. In de loop van de middag en avond breekt de zon van het noorden uit steeds vaker door, maar trekken er ook enkele buien over met name het oosten van het land. In totaal wordt 1 tot 5 mm regen verwacht, het minst in Zeeland en het meest in het uiterste oosten. Het wordt vanmiddag 18 tot 21°C. De noordwestelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar het noorden en neemt vooral landinwaarts wat in kracht af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht verloopt droog met brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C, vlak aan zee wat hoger. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en kan er in het oosten van het land nog een bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C vlak langs de kust tot lokaal 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind is noord tot noordwest en is overwegend matig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden, droog en vooral landinwaarts zomers warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 17 juli tot en met dinsdag 24 juli

Grote kans (80%) op aanhoudend (vrij) warm zomerweer. De dagelijkse neerslagkans neemt daarbij geleidelijk toe naar 40-50%, waarschijnlijk in de vorm van buien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn