Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en vooral vanmiddag buien, mogelijk met natte sneeuw.

27 januari 2014 door Jannes Wiersema

Wisselende bewolkt kans op een buiVanochtend is het op een enkele bui in het westen na droog en schijnt geregeld de zon. In het noordoosten van het land kan het aanvankelijk plaatselijk glad zijn door sneeuw of opvriezing van natte weggedeelten. De gladheid zal in de loop van de dag geleidelijk verdwijnen. Van het zuidwesten uit neemt de bewolking geleidelijk toe en in de middag trekt er een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. Bij deze buien kan soms ook natte sneeuw voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 4 graden. De matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind draait in de loop van de dag naar zuid.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het kwik daalt naar een graad of 2, in het noordoosten kan de temperatuur nog dichtbij het vriespunt komen en kan het opnieuw plaatselijk glad worden. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige, zuidenwind.

Morgen is het vooral in het westen van het land bewolkt en kan er lichte regen vallen. Elders is het droog en schijnt geregeld de zon. De middagtemperatuur ligt rond 5 graden. De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig.

Vooruitzichten

Tijdelijke overgang naar droger en kouder weer met overdag temperaturen rond het vriespunt en in de nachten lichte tot matige vorst. Vanaf het weekeinde weer oplopende temperaturen en toenemende neerslagkansen.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1390801337738

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn