Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en winterse buien.

16 januari 2018 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en kans op buien, mogelijk met onweer en korrelhagel. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind is zuidwest tot west, boven land (vrij) krachtig en langs de kust hard.

De nieuwste berekening laat het windveld Zuiderlijker komen voor as Donderdag. Het blijft afwachtend nog wat de exacte koers zal worden

foto van Jannes Wiersema.foto van Jannes Wiersema.

Overdag is het wisselend bewolkt en komen er geregeld buien voor, soms met korrelhagel en onweer. Vooral in het noorden van het land kunnen de buien soms ook vergezeld gaan met natte sneeuw. In de avond neemt de kans hierop in het hele land toe en is er tijdens en na winterse buien lokale gladheid mogelijk. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en mogelijk hard, 6 à 7 Bft.

In de nacht naar woensdag zijn er winterse buien met landinwaarts een kans op droge sneeuw. Vooral in de nacht en ochtend zou de winterse neerslag lokaal tot gladheid kunnen leiden. De minima liggen landinwaarts rond het vriespunt,

Woensdag overdag verandert er weinig aan het buiige weertype en de maxima komen uit op ongeveer 5°C. De wind komt uit richtingen tussen west en zuidwest en is boven land overwegend (vrij) krachtig, langs de kust hard tot stormachtig. Bij buien is er met name in de kustprovincies kans op zware windstoten tot ca 80 km/uur.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met vooral op woensdag, vrijdag en maandag winterse buien. Donderdag een onstuimige dag met kans op storm en zeer zware windstoten. In het weekeinde minder buien en ’s nachts lichte vorst.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 23 januari tot en met dinsdag 30 januari

Kans van ongeveer 50% op het aanhouden van het buiig weertype met zowel maxima als minima iets boven de langjaargemiddelde waarden en ongeveer 50 % kans op een droog weertype met temperaturen iets onder de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn