Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en (winterse) buien.

02 februari 2018 door Jannes Wiersema

Het is overwegend bewolkt en in het midden en zuiden zijn er perioden met buiige regen. Van het noorden uit is de zon af en toe te zien en valt er af en toe nog een bui. In het oosten en zuidoosten van het land kan bij de buien natte sneeuw voorkomen en in het zuidwesten is vanochtend ook onweer mogelijk. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 6°C. De wind is noordwestelijk, landinwaarts eerst nog westelijk, en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft. Aanvankelijk kan de wind langs de Zeeuwse kust nog hard zijn, 7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

In de nacht naar zaterdag hebben we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en brede opklaringen. Vooral in de kustgebieden en in de noordelijke helft van het land kunnen enkele winterse buien vanaf zee binnendrijven, landinwaarts met kans op een dun sneeuwdek. Het kan in de opklaringen flink afkoelen en op veel plaatsen gaat het licht vriezen, alleen vlak aan zee blijft de temperatuur iets boven nul. Vooral in het noorden ontstaan enkele mistbanken en in het hele land kan het lokaal glad worden door bevriezing van natte weggedeelten of door een winterse bui. Er staat een zwakke, langs de kust matige wind uit richtingen tussen west en noord.

Zaterdag overdag zijn er wolkenvelden maar soms is er ook ruimte voor de zon. Winterse buien boven het westen van het land breiden zich overdag over het hele land uit. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, in het noordoosten rond 3°C. De zwakke tot matige wind is eerst veranderlijk, later op de dag overwegend noord tot noordoost.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten

Overgang naar koud en overwegend droog winterweer met zonnige perioden. De middagtemperaturen dalen daarbij naar rond het vriespunt en in de nachten gaat het licht tot matig vriezen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 09 februari tot en met vrijdag 16 februari

Grote kans (80%) op een vrij koud en licht wisselvallig weertype met af en toe (winterse) neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn