Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, in het noordoosten mogelijk lokaal lichte regen.

24 mei 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt. In Zeeland en Zuid-Holland komt er eerst nog lokaal mist voor. Van het noordwesten uit neemt de bewolking toe en kan er in het noordoosten lokaal lichte motregen vallen. Elders blijft het droog. In de loop van de middag gaat de zon van het westen uit weer vaker schijnen. De middagtemperaturen liggen tussen 18°C in het noordelijk kustgebied en lokaal 24°C in het zuiden. De zwakke, aan zee matige, overwegend zuidwestelijke wind wordt in de loop van de dag matig uit een noordwestelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag zijn er vooral in het oosten nog enkele wolkenvelden, elders is het vrijwel onbewolkt. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De noordwestelijke wind wordt zwak, in het noordelijk kustgebied blijft de wind matig.

Donderdag overdag breekt de zon vrijwel overal goed door, maar vooral in het noorden en oosten komt ook (stapel)bewolking voor. Het blijft droog en de middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Droog en warm tot zeer warm. In de loop van maandag kans op onweersbuien. Daarna iedere dag circa 50% kans op regen, maar nog steeds temperaturen boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 31 mei tot en met woensdag 07 juni

De kans op maxima boven normaal neemt af naar circa 30%, de kansen op regen blijven ongeveer 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn