Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt met enkele buien,lokaal met onweer.

13 augustus 2019 door Jannes Wiersema

In de ochtend valt er eerst vooral in het noorden en noordoosten  nog  buiige regen . Elders zijn er flinke opklaringen Later ontstaan overal weer enkele (onweers)buien. Vooral in het zuidoosten is daarbij kans op hagel en windstoten tot 60 km/uur. Lokaal kan er behoorlijk veel regen vallen, totaal 20-40 mm. In de middag is er ook af en toe ruimte voor de zon. ’s Avonds wordt het landinwaarts droog en klaart het op, langs de kust blijft een enkele bui mogelijk. Het wordt overdag niet warmer dan een graad of 19 bij een matige, langs de kust af en toe vrij krachtige zuidwesten tot westenwind.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en blijft het landinwaarts op de meeste plaatsen droog. In de kustgebieden kan plaatselijk nog een bui voorkomen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 10°C, in het oosten in opklaringen rond 8°C. De wind is landinwaarts zwak en zuid tot zuidwest. Langs de kust en rond het IJsselmeer staat een matige westenwind.

Morgen ontstaan er stapelwolken die met name in het noorden nog kunnen uitgroeien tot enkele, meest lichte buien. Af en toe is er ook ruimte voor de zon. In het zuiden blijft het tot halverwege de middag meest droog. In de loop van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten echter toe en gaat het in het zuiden regenen. In de avond breiden bewolking en regen zich verder noordwaarts over het land uit. De maxima komen uit tussen 19 en 22 °C bij een matige zuidwestenwind.

Vooruitzichten

Wisselvallig met donderdag en zaterdag perioden met regen. Daarna afnemende neerslagkans. Temperaturen meestal iets onder normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 20 augustus tot en met Dinsdag 27 augustus

Wisselend bewolkt en ongeveer 40% kans op neerslag. Grote (70%) kans op vrij koel weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn