Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

Wisselvallig en vandaag zacht.

04 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is er in de westelijke helft tamelijk veel bewolking met soms wat regen, in het oosten blijft het lange tijd droog en zou de zon af en toe tevoorschijn kunnen komen. In de loop van de middag en avond neemt de bewolking van het zuiden uit overal toe, op steeds meer plaatsen gevolgd door (buiige) regen. In de avond kan het vooral in het oosten en noorden lokaal even stevig doorregenen en is onweer niet uitgesloten. Het wordt zacht met middagtemperaturen van 11°C in het westen tot 15°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De wind waait uit zuid tot zuidoost en is matig, in de avond komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht trekt de meest intensieve buiige regen via het noordoosten weg. Er volgen enkele opklaringen en er kan nog een lichte bui voorkomen. De wind draait naar west tot zuidwest en trekt aan naar matig boven land en krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer. De minimumtemperatuur bedraagt circa 6°C.

 Waarschuwing land 0 new

Zondagochtend is het op een enkele lichte bui na droog en schijnt de zon geregeld. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking echter snel toe en in de middag trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. Later in de middag wordt het van het zuidwesten uit wat droger met mogelijk nog enkele opklaringen, maar de kans op een bui blijft aanwezig. De vlagerige zuidwestelijke wind trekt aan de kust en boven het IJsselmeer aan naar krachtig tot hard, 6 a 7 Bft en naar matig tot vrij krachtig boven land. De maximumtemperatuur komt voor de regen uit op een graad of 9.

Vooruitzichten

Tamelijk wisselvallig met soms buien of regen. De temperaturen lopen later in de week op naar enkele graden boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 11 maart tot en met zaterdag 18 maart

Vrij grote kans (rond 60%) op een wisselvallig weertype en temperaturen die dalen naar waarden (iets) beneden het langjarig gemiddelde met kans op lichte vorst in de nacht. Ongeveer 40% kans op een overwegend droog weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn