Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, droog. Vanmiddag wat regen, vanaf de avond zware windstoten

28 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Er is vandaag veel bewolking, maar in de ochtend is er soms nog ruimte voor wat zon. Het blijft dan meest droog. In de middag gaat er van het noordwesten uit af en toe regen vallen. De maximumtemperatuur wordt circa 14°C en wordt pas in de avond bereikt. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de avond draait de wind naar noordwest en wordt in het noord(west)elijk kustgebied stormachtig, 8 Bft, met kans op zware windstoten tot ca. 90 km/uur.

Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zondag is het bewolkt en valt er regelmatig (buiige) regen. De noordwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan zee hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In het Waddengebied wordt enige tijd stormkracht, 9 Bft, bereikt. In de kustprovincies komen zware windstoten voor, de meeste wind en zwaarste windstoten komen in het (oostelijk) Waddengebied voor met daar wijdstoten van meer dan 100 KM/U. De temperatuur daalt gedurende de nacht naar 10-11°C.

Zondag overdag klaart het wat op, naast af en toe zon blijft ook een lichte bui mogelijk. De temperatuur blijft op hooguit 12°C steken. De noordwestelijke wind neemt gedurende de dag geleidelijk af naar matig boven land, (vrij) krachtig aan zee en krachtig tot hard in het noordelijk kustgebied.

Vooruitzichten

Tamelijk bewolkt weer. Maandag droog, daarna een wat toenemende neerslagkans. Maximumtemperaturen tussen 12 en 14°C, maandag waarschijnlijk wat frisser.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 04 november tot en met zaterdag 11 november

Grote kans (60%) op een aanhoudend wisselvallig weertype. De middagtemperaturen dalen naar ongeveer 10°C. Minima eerst boven normaal, geleidelijk neemt de kans op nachtvorst toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn