Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en af en toe regen. En plaatselijk mist in Het NO.

18 december 2012 door Jannes Wiersema

In de ochtend is er veel bewolking en verspreid over het land valt af en toe regen. In het noorden komt plaatselijk mist voor. In de middag verdwijnt de neerslag grotendeels en het is mogelijk dat hier en daar de zon nog even door komt. De maxima komen uit op een graad of 7. In de avond klaart het wat op en kunnen er mistbanken ontstaan. De wind is eerst zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen, later op de dag is de wind zwak uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht naar woensdag is het droog en wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af, plaatselijk ontstaat mist. De minimumtemperatuur ligt afhankelijk van bewolking tussen 5 en 2 graden. Het is nagenoeg windstil.

Woensdagochtend is het op veel plaatsen nevelig of mistig. In de loop van de dag klaart het van het zuiden uit op. In het noorden kan de nevel en lage bewolking hardnekkig zijn. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 6 graden. In de loop van de ochtend komt er een zwakke tot matige zuidoostenwind te staan.

Vervolgens op donderdag, wanneer zich langs het frontensysteem van een nieuwe Atlantische depressie een storing ontwikkelt, krijgen we regen van betekenis (10-15 mm) en in het noorden mogelijk natte (smeltende) sneeuw.

Tijdens het weekeinde blijft het wisselvallig en zacht maar het noorden krijgt mogelijk even te maken met koude luchtmassa’s die aan de zuidflank van het Russisch-Scandinavisch hogedrukgebied naar het westen en zuidwesten opdringen. Het kan dan in het noorden/noordoosten wat gaan vriezen. Na het weekeinde roert een diepe en omvangrijke oceaandepressie zich weer. Grote kans dus dat Kerst nat, zacht en winderig verloopt

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn