Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, en af en toe zon,

24 december 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er wolkenvelden maar is er ook ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima lopen uiteen van 6°C in het noordoosten tot 9°C in het zuidwesten. De noordelijke wind is zwak en draait in de loop van de dag naar een westelijke richting.

Vanavond en komende nacht zijn er wolkenvelden en is het droog. In het zuidoosten houden de opklaringen waarschijnlijk het langst stand en kan er mogelijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het zuidoosten tot +4°C onder de bewolking. De wind is west tot zuidwest en is zwak tot matig.

Morgen Eerste Kerstdag overheerst de bewolking en blijft het droog. Zeer lokaal zou de zon even kunnen doorbreken. De middagtemperatuur komt uit op ca. 7°C. De westelijke wind is matig, aan de noordwestkust en boven de Wadden matig tot vrij krachtig.

Vooruitzichten

Rustig en droog weertype met vrij veel bewolking. Overdag liggen de maxima rond 7°C. In de nachten ligt de temperatuur meest iets boven het vriespunt, in bredere opklaringen iets eronder.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 31 december tot en met maandag 07 januari

Grote kans (ca. 80%) op een rustig en droog weertype. De kans op temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde bedraagt ca. 80%, de kans op een kouder weertype bedraagt ca. 20%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn