Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en kans op een bui, zondag kouder met op veel plaatsen zon.

06 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon slechts af en toe en is er kans op een lichte bui. In de loop van de middag raakt het in het zuidoosten geheel bewolkt en in de avond gaat het in Limburg licht regenen. De middagtemperatuur komt uit rond 7°C. De wind is zwak en veranderlijk. In de loop van de middag wordt de wind noordoost en neemt toe naar zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nachtKaart verwachtingen morgen dag

Komende nacht breiden brede opklaringen boven het noorden zich langzaam zuidwaarts uit. In de zuid(oost)elijke helft van het land blijft de bewolking overheersen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het noordoosten tot 3°C aan zee en in het zuidoosten. De noordoostenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig en maakt het voor het gevoel kouder.

Zondag overdag wordt het op veel plaatsen zonnig. Alleen in het zuidoosten en uiterste zuiden overheerst de bewolking. De maximumtemperatuur varieert van 2°C in het noordoosten tot 4°C in het zuidwesten. Door de wind voelt dit echter aan als enkele graden onder nul. De wind blijft noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Zondag en maandag vrij koud, perioden met zon en droog. Vanaf dinsdag meer bewolking, af en toe regen en temperaturen rond of iets boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 13 januari tot en met zaterdag 20 januari

Af en toe regen of een bui (60% kans). Overdag temperaturen rond of iets boven normaal, ’s nachts minimumtemperaturen ruim boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn