Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en op de meeste plaatsen droog.

23 juni 2018 door Jannes Wiersema

Er zijn wolkenvelden en het blijft op veel plaatsen droog. Alleen in het noorden en oosten kan soms wat lichte regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noorden tot 19°C in het zuiden. De wind komt uit west tot noordwest en is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog (vrij) krachtig. In de loop van de middag en avond neemt de wind af naar zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht overheerst nog steeds de bewolking en m.u.v. het noordoosten blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 11°C. De wind is west tot noordwest en zwak tot matig, aan de kust matig.

Ook zondag overdag is er vrij veel bewolking; soms breekt de zon even door, het vaakst in het zuidwesten. Op een paar spatten in het noordoosten na blijft het droog. De maxima liggen tussen de 16°C in het noorden en 19°C, lokaal 20°C in het zuiden. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Overgang van bewolkt en koel weer naar droog en zonnig weer met halverwege de week zomerse temperaturen van 25 graden en hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 30 juni tot en met zaterdag 07 juli

Grote kans (ca. 80%) op aanhoudend zomers en droog weertype met temperaturen ruim boven de langjaargemiddelde waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn