Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden en vooral in het noord(oost)en een enkele (winterse) bui

12 april 2019 door Jannes Wiersema

Er zijn wolkenvelden en er ontstaat in het noord(oost)en en mogelijk ook in het midden een enkele bui, plaatselijk met korrelhagel en misschien ook wat natte sneeuw. Vanavond komen er geleidelijk meer opklaringen. De middagtemperatuur ligt tussen 7°C in het noordoosten en 10°C in het zuidwesten. De noordoostenwind is meest matig, aan de kust en boven het IJsselmeer in de middag mogelijk vrij krachtig.

Vannacht zijn er brede opklaringen. In het noordelijk kustgebied komen enkele buien voor, mogelijk met korrelhagel of natte sneeuw. De minimumtemperatuur loopt uiteen van lokaal -3˚C in opklaringen landinwaarts tot enkele graden boven nul aan zee. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag schijnt de zon van tijd tot tijd en ontstaan er stapelwolken die vooral in het noorden en oosten kunnen uitgroeien tot een (winterse) bui. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C, maar tijdens een bui kan de temperatuur tijdelijk dalen naar een graad of 4. De noordoostelijke wind neemt toe naar matig, aan de kust wordt de wind vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zondag nog vrij koud met wolkenvelden. Daarna veel zon en sterk oplopende temperaturen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 19 april tot en met vrijdag 26 april

De kans op (vrij) zacht lenteweer is de eerste dagen groot (80%), daarna neemt de onzekerheid in de temperatuurverwachting geleidelijk toe. De dagelijkse neerslagkans is ongeveer 30%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn