Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, hier en daar zon

30 januari 2014 door Jannes Wiersema

28Er zijn wolkenvelden waar met name in het westen soms lichte (mot)sneeuw uitvalt. Vooral in het noordoosten komen opklaringen voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -5 in Groningen tot +2 graden in Zeeland. De oostelijke wind is meest matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Overdag maakt vooral de zuidelijke helft de meeste kans op wolkenvelden. Elders laat de zon zich geregeld laat zien. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt tussen de +5 graden in het zuiden en -2 in het noordoosten van het land. De oostelijke wind neemt wat af maar blijft matig, alleen in het zuidoosten wordt ze zwak.

In de nacht naar vrijdag zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden, blijft het droog en is er meest lichte vorst. In het zuiden kan een enkele mistbank ontstaan. De oostenwind is zwak tot matig. Vrijdag overdag schijnt hier en daar de zon en ligt de middagtemperatuur tussen een graad of 6 in het zuidwesten en rond het vriespunt in het noordoosten van het land. De wind draait in de loop van de ochtend naar zuid tot zuidoost en trekt aan tot matig.

Vooruitzichten

Zaterdag regen, in het noordoosten mogelijk eerst natte sneeuw. Daarna meest droog, nu en dan zon en maxima oplopend tot boven normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1391060643564

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn