Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, langs de kust lokaal een winterse bui. In het oosten helder.

08 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er in het westen en midden wolkenvelden met vlak langs de kust nog kans op een (natte) sneeuwbui. In het oosten is het onbewolkt en koud met temperaturen tussen -5°C en -9°C. Vanmiddag zijn er perioden met zon en blijft het overal droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 3°C. De zuidelijk wind is zwak tot matig en neemt in de loop van de dag iets in kracht toe.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

In de nacht van donderdag op vrijdag neemt in het westen de bewolking toe. In de rest van het land zijn er nog brede opklaringen en het blijft droog. De minima lopen uiteen van rond het vriespunt aan zee tot -5°C in het oosten. De zuidoostelijke wind wordt matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag breidt de bewolking zich langzaam verder over het land uit, daar vooruit kan in het oosten de zon nog schijnen. In de ochtend trekt een gebied met lichte sneeuw het westen binnen. Gedurende de middag en avond trekt de sneeuw langzaam oostwaarts en neemt de activiteit af. Mogelijk valt 1-3 cm sneeuw en wordt het op meerdere plaatsen glad. In het westen gaat de sneeuw later over in regen. Later in de avond zou het ook mistig kunnen worden. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C in het oosten, in sneeuw blijft de temperatuur rond het vriespunt steken. De zuidelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig en kans op winterse neerslag, met name zaterdag en maandag ook langere droge momenten. Middagtemperaturen ruim boven nul en ’s nachts lichte vorst. Met name in de nacht en ochtend kans op gladheid.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 15 februari tot en met donderdag 22 februari

Aanhoudend (licht) wisselvallig met maxima die oplopen naar normale waarden voor de tijd van het jaar. De kans op nachtvorst neemt af naar 10-20%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn