Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden maar ook geregeld de zon, in de loop van de middag enkele regen- of onweersbuien.

10 juni 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en schijnt de zon af en toe. In het noorden komt eerst nog een bui voor. In de loop van de middag en avond ontstaan er op meer plaatsen buien, het eerst in het zuiden van het land. Lokaal kan onweer en hagel voorkomen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan zee tot lokaal 25°C in het oosten. De wind komt uit het noordoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied wordt de wind af en toe krachtig, 6 Bft. In de loop van de middag draait de wind in het zuiden naar zuid.

Komende nacht heeft het noorden eerst nog te maken met enkele regen- en onweersbuien. Elders is het overwegend droog, komen opklaringen voor en plaatselijk kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het zuiden tot 15°C in het noordoosten. De wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst mogelijk krachtig, 6 Bft. In het noorden komt de wind vanuit noordoostelijke richtingen, elders is de wind zuidwest.

Morgen  is er tamelijk veel bewolking. De ochtend verloopt op de meeste plaatsen droog, in de middag neemt de kans op een bui weer toe. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C in het zuidwesten en plaatselijk 21°C in het (noord)oosten. De zwakke tot matige wind komt overwegend uit richtingen tussen west en zuid.

Vooruitzichten

Met name woensdag, vrijdag en zaterdag geregeld buien of buiige regen. De temperaturen liggen veelal rondom het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 17 juni tot en met maandag 24 juni

Licht wisselvallig weertype met geregeld zon maar ook af en toe een bui. De temperatuurverwachting is onzeker, maar waarschijnlijk is het enkele graden hoger dan normaal. De kans op neerslag ligt rond 30%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn