Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden met in het NO nog een bui(tje), in de middag meer zon en overwegend droog

12 februari 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er aanvankelijk vrij veel bewolking met in het noordoosten enkele bui(tjes). In Zuid-Limburg komt er de komende uren nog plaatselijk mist voor. In de middag zijn er flinke zonnige perioden, al ontstaan er wel enkele stapelwolken en zijn er vooral in het westen ook velden sluierbewolking en blijft het dan op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is west tot zuidwest en zwak tot matig.

Komende avond en nacht raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt, in het noorden is er kans op motregen. In het zuidoosten blijven de opklaringen het langst aanwezig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in het zuidoosten tot +6°C in het noordwestelijk kustgebied. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgen is het aanvankelijk op de meeste plaatsen bewolkt en in het midden en noorden valt soms wat motregen. In de loop van de middag wordt het overal weer droog en breekt van het zuidwesten uit de zon weer af en toe door. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en droog. Overdag temperaturen rond of ruim boven 10, in de nacht regelmatig kans op lichte vorst.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 19 februari tot en met dinsdag 26 februari

Grote kans (80%) op het aanhouden van het rustige en droge weertype met temperaturen rond of (ruim) boven normaal en een kleine kans (20%) op wisselvallig en zacht weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn