Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, ook af en toe zon en droog.

12 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het soms zonnig met van tijd tot tijd ook dikkere sluierbewolking waar de zon nog maar flets doorheen komt. Het blijft overal droog. Het wordt een vrij zachte dag. De middagtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Wadden tot 15°C in het zuidoosten van het land. De (zuid)oostelijke wind is matig, langs de kust vanmiddag mogelijk vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vannacht zijn er opklaringen, de minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noordoosten tot 5°C in het zuidwesten. In het zuidwesten zou later vannacht een enkele mistbank kunnen ontstaan. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Maandag overdag verandert er weinig. Er zijn zonnige perioden die worden afgewisseld door wolkenvelden, het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind is zwak tot matig, eerst veranderlijk en 1in de loop van de dag noordwest tot noord.

Vooruitzichten

Droog en zacht voorjaarsweer met af en toe zon. Aan het einde van de week overgang naar wisselvallig weer met hoge neerslagkansen en temperaturen die dalen naar de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 19 maart tot en met zondag 26 maart

Eerst wisselvallig, later in de periode mogelijk (50% kans) minder wisselvallig. Middagtemperaturen rond 10 graden

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn