Een laag boven het noordoosten van Duitsland trekt uiterst langzaam verder naar het noordoosten en vult op. Rond dit laag bevindt zich nog steeds een barokliene zone (grens van Theta-w850=17 C) en is inmiddels in Noord Duitsland aangekomen. Met het wegtrekken van dit laag beweegt ook de barokliene band mee noordoostwaarts. Boven de Noordzee en in het noorden van ons land zijn restanten van een occlusie aanwezig, alleen nog herkenbaar aan enkele velden lage bewolking. Een lagedrukgebied, noordoost van Schotland trekt naar de Noorse Zee. Het bijbehorende zwakke koufront boven de Britse Eilanden trekt langzaam de Noordzee op en bereikt in de vroege ochtend ons kustgebied. Daarvandaan trekt het front langzaam het land in en komt tegen het zuidoosten min of meer tot stilstand. Achter het front wordt polaire lucht aangevoerd en breidt een uitloper van het Azorenhoog zich uit tot over de Britse Eilanden en Noordzee. Later in deze periode komt vanaf het Iberisch Schiereiland een laag naar het noorden, met daarbij een actieve buien ontwikkeling. Het laag ligt Donderdag 00 UTC nog ten zuiden van ons aandachtsgebied.
Vandaag lossen eventuele mist en laaghangende bewolking vrij snel op. De rest van de dag drijft er vrij veel hoge bewolking over waar de zon soms nog wel doorheen weet te schijnen. Het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van een graad of 19 op de Waddeneilanden tot 26 graden in het zuidoosten. In de loop van de dag draait de wind naar noordelijke richtingen en wordt meest matig.
In de nacht naar woensdag zijn er wolkenvelden en het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 15 graden en de noordelijke wind is zwak tot matig.
Woensdag overdag is er af en toe zon en blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20 graden in het Waddengebied tot 26 graden in het zuiden van het land. De wind wordt noordoost, zwak tot matig, in het kustgebied mogelijk vrij krachtig, 5.
De eerste dagen van deze periode wordt het weerbeeld met name bepaald door een vrij diep hoogtelaag dat vanaf Noord Amerika naar het oosten koerst en ten zuiden van IJsland vrijwel tot stilstand komt om dan op te gaan vullen. Vanaf woensdag diept ten westen van het Iberisch Schiereiland een secundaire kern uit en deze trekt via Frankrijk naar Nederland om dan samen te smelten met het eerder genoemde laag. Een opbouwende rug vanuit het Azoren hoog houdt hierdoor slechts korte tijd stand. Vanaf volgende week woensdag bouwt opnieuw een rug op vanuit het Azorenhoog Met een meest meest zuidwestelijke stroming wordt relatief warme lucht aangevoerd. Het grondpatroon vertoont echter veel grotere spreiding in aanvoerrichting als gevolg van het komen en gaan van de genoemde uitstulpingen van het Azorenhoog richting West-Europa. Afhankelijk van de positie van de rug-assen variëren de stromingsrichtingen. Ook thermische laagjes kunnen stromingsrichtingen snel doen veranderen. Na de 10-daagse zien we een grotere spreiding in hoogtepatronen die resulteren in meanderend bovenstroming met mogelijk hoogte troggen, maar ook hoogte ruggen boven ons land alsmede clusters met zonale west stroming.
Warm, regelmatig zon maar ook kans op enkele regen- of onweersbuien. In het weekeinde iets lagere temperaturen en een afnemende buienkans.
Grote kans (60%) op voortzetting van het rustig zomerweer met maximumtemperaturen rond of iets onder de langjaargemiddelde waarden en met kans van ca. 30% op neerslag