Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vandaag in het uiterste zuidoosten eerst af en toe regen.

12 juni 2018 door Jannes Wiersema

Af en toe zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar in het uiterste zuidoosten valt er mogelijk tot in de middag af en toe regen. Het wordt frisser dan de afgelopen dagen, de middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 20°C in het zuidoosten. De noordenwind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er wolkenvelden en vooral in het zuiden komen er ook opklaringen voor. De minimumtemperatuur komt omstreeks 11°C uit en er staat een zwakke tot matige wind uit noord tot noordwest. Aan zee is de wind vooral langs de noordkust af en toe vrij krachtig.

Woensdag overdag overheerst aanvankelijk de bewolking. In de loop van de dag breekt de bewolking van het westen uit en komen er perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C aan zee tot 20°C lokaal landinwaarts. De noordwestelijke wind is overwegend matig.

Vooruitzichten

Af en toe zon en dinsdag en woensdag vrij koel met temperaturen tussen 15 en 20°C, daarna middagtemperaturen rond 20°C. Eerste dagen droog, maar vanaf donderdag soms regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 19 juni tot en met dinsdag 26 juni

Kans van 60% op maximumtemperaturen rond of ruim boven de langjaargemiddelde waarden met eveneens 60% kans op een droog weertype. Er is ook een kans van 30% op maxima ruim onder de normale waarden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn