Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vandaag landinwaarts geleidelijk meer zon.

18 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag begint met vrij veel bewolking, in de loop van de dag breekt de zon landinwaarts steeds vaker door. Het blijft droog en de temperaturen lopen op naar 14°C in de kustgebieden tot lokaal 19°C in het zuidoosten. De noord- tot noordwestenwind is overwegend matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht wordt het vrijwel overal bewolkt, in het zuidoosten blijft het mogelijk opgeklaard. In het noorden kan er een lichte bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het zuiden tot 9°C in het noorden. De noordwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig.

Morgen overdag overheerst de bewolking. In de loop van de dag komt de zon ook af en toe tevoorschijn, vooral in het zuidoosten. Met name in het noordoosten kan een lichte bui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur loopt op naar 15°C aan de kust en ongeveer 18°C in het binnenland. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit noord tot noordwest.

Vooruitzichten

Met Pinksteren vrij warm met veel zon en vooral in het zuiden een kleine kans op een bui. Op dinsdag met name landinwaarts een regen- of onweersbui, mogelijk gevolgd door een koeler weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 25 mei tot en met vrijdag 01 juni

Er is iets meer dan 50% kans op een vrij koel weertype met af en toe zon maar ook van tijd tot tijd wat regen. Er is echter ook een redelijke kans (40%) op een vrij warm weertype met zonnige perioden en vooral landinwaarts kans op een enkele regen- of onweersbui.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn