Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vanmiddag lokaal lichte regen

12 juni 2017 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. In de loop van de dag ontstaat er meer bewolking en vanmiddag kan er lokaal wat lichte regen vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C in het noorden tot lokaal 20°C in het zuidoosten van het land. De westenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De zuidwestelijke wind is zwak, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Dinsdag overdag zijn er perioden met zon. Met name landinwaarts ontstaan er ook stapelwolken. Het blijft droog en de middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C aan zee tot 22°C in het zuidoosten van het land. De westelijke wind is zwak tot matig. Geleidelijk draait de wind naar west tot noordwest.

Vooruitzichten

Een afwisseling van zon en wolken en vrijwel droog, met uitzondering van een kans op regen of een bui op donderdag. De maximumtemperaturen liggen veelal tussen 22 en 26°C, maar aan het einde van de week lager bij iets meer wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 19 juni tot en met maandag 26 juni

Aanvankelijk grote kans (60%) op maxima boven het langjarig gemiddelde en vrijwel droog, maar geleidelijk lagere temperaturen en toenemende kans op regen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn