Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vooral in het noorden en oosten zeer lokaal soms wat regen.

16 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het eerst tamelijk bewolkt, maar vooral in de middag breekt op enkele plaatsen de zon af en toe door. Het blijft op veel plaatsen droog, maar vooral in het noorden en oosten valt zeer lokaal soms wat lichte regen. De middagtemperatuur varieert van 18°C aan zee tot 22°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit west tot zuidwest en is meest matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag  

Vanavond volgen er bredere opklaringen, maar komende nacht komt er meer bewolking en valt er plaatselijk wat lichte regen. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan de kust is de wind zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig.

Zondag begint de dag bewolkt en valt er in de oostelijke helft plaatselijk nog lichte regen. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen op en wordt het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C aan zee en 20°C in het oosten. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is meest matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten

Flinke zonnige perioden, overwegend droog en oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 23 juni tot en met zaterdag 30 juni

Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het overwegend droge weertype. De temperatuurverwachting is onzeker, maar waarschijnlijk liggen de maxima (60-70% kans) boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn