Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Zeer warm zomerweer

27 augustus 2019 door Jannes Wiersema

De zon schijnt  volop en het wordt op veel plaatsen weer tropisch warm met maxima tussen 29 en 34°C. In de middag ontstaan er enkele stapelwolken.  In het oosten en Noordoosten van het land is een lokale regen en of onweersbui in de middag en avond niet uit te sluiten. De wind is zwak en zuidoostelijk, maar in de loop van de dag komt deze uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht is het vrij helder en droog. Met minimumtemperaturen tussen 17 en 20°C wordt het een zwoele nacht. De wind is zuidoost en zwak.

Morgen zijn er eerst flinke perioden met zon al kunnen er later op de dag soms ook wolkenvelden overtrekken. In de tweede helft van de middag zou er al een enkele bui tot ontwikkeling kunnen komen. In de loop van de avond neemt van het zuidwesten uit de kans op stevige regen- en onweersbuien toe. Het wordt opnieuw zeer warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 25°C langs de kust tot lokaal nog steeds 32°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig en zuidoost, maar in de loop van de dag draait deze naar zuidwest. In het westen van het land wordt de wind westelijk.

Vooruitzichten

Op donderdag overgang naar koeler weer. De overgang gaat gepaard met regen- en onweersbuien. Vrijdag en zaterdag droog en weer opwarmend, vanaf zondag een toenemende buienkans.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Dinsdag 03 september tot en met Dinsdag 10 september

Grote kans (70%) op koel weer met circa 50% kans op neerslag. De kans op een warmer weertype met buien ligt rond de 30%.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn