Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Zeer zacht met van tijd tot tijd regen.

30 december 2017 door Jannes Wiersema

Een regengebied trekt vanmorgen van zuidwest naar noordoost over het land. In de middag gaat van het zuidwesten uit de bewolking wat breken maar er is dan nog wel een enkele bui mogelijk, voornamelijk in het midden en noorden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 13°C in het zuiden. De wind is eerst zuidelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later in de ochtend en vanmiddag draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft. Vanavond neemt de wind wat af.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het bewolkt en volgen er perioden met regen. De minima worden vroeg in de nacht bereikt en liggen rond 8°C. In de loop van de nacht loopt de temperatuur op naar ongeveer 11°C. De zuid- tot zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht toe tot matig of vrij krachtig boven land en tot hard of stormachtig langs de westkust.

Zondag begint de dag bewolkt en regent het van tijd tot tijd. In de middag wordt het in het noordwesten droog en wordt de bewolking wat dunner. In het zuidoosten zijn er waarschijnlijk nog steeds perioden met (buiige) regen. Met middagtemperaturen rond 12°C blijft het zacht. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust hard en mogelijk stormachtig met in de westelijke kustgebieden kans op zware windstoten. In de loop van de dag neemt de wind iets af.

Vooruitzichten

Zacht en wisselvallig met flinke hoeveelheden regen. Van tijd tot tijd veel wind.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 06 januari tot en met zaterdag 13 januari

Grote (80%) kans op overgang naar rustig weer met temperaturen rond of iets onder normaal waarbij de kans op vorst in de nacht toeneemt naar ongeveer 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn