Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Zon en bewolking en vooral vanmiddag pittige buien.

28 september 2019 door Jannes Wiersema

 Vandaag is de zon af en toe te zien met in de ochtend een enkele bui. Vanmiddag komen er meer buien voor, met daarbij kans op windstoten en lokaal ook onweer. In de loop van de avond beperken de meeste buien zich tot het noorden. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 18°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard 6-7 Bft. Later vanmiddag en vanavond kunnen in het Waddengebied zware windstoten rond 75 km/uur voorkomen.

Komende nacht is er in het noorden nog kans op een bui, vanuit het zuidwesten gaat het regenen. Na een tijdelijke afname neemt de wind in de loop van de nacht weer toe naar matig boven land en krachtig langs de kust. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C.

Morgen is er in het algemeen veel bewolking en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag en avond wordt de neerslag buiig van karakter en regent het soms stevig door. De middagtemperatuur komt uit op 17°C. De zuid- tot zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land en hard, 7 Bft, langs de kust. Vlak langs de kust kunnen zware windstoten rond 75 km/uur optreden.

Vooruitzichten

Overwegend bewolkt en perioden met regen. Vanaf woensdag enkele buien en maximumtemperaturen enkele graden onder normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 05 oktober tot en met Zaterdag 12 oktober

De maximumtemperatuur ligt waarschijnlijk rond of iets beneden normaal (70%), de dagelijkse neerslagkans is 50-60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn