Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

zonnig. Dinsdagnacht winterse neerslag

19 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 3°C en er staat een matige noordoostelijke wind. In het zuidwesten is de wind tot in de middag nog vrij krachtig. Aan het einde van de avond bereikt een gebied met lichte winterse neerslag het noorden van het land.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

In de nacht naar dinsdag trekt het neerslaggebied verder zuidwaarts. Door lichte sneeuw of ijzel is er kans op plaatselijke verraderlijke gladheid. Bovendien is er achter het neerslaggebied een kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De minima lopen uiteen van 2°C in het Waddengebied tot lokaal -5°C in het zuidoosten. De wind draait naar een noordwestelijke richting en is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

De neerslag en bijbehorende gladheid verlaten in de loop van dinsdagochtend het zuiden. Er volgt dan een droge en vrij zonnige dag. De temperatuur loopt op tot ca. 7°C. Daarbij staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige noordelijke wind.

Vooruitzichten

Tamelijk bewolkt weer met middagtemperaturen rond 7 graden en in de nachten lichte vorst. Vanaf donderdag een toenemende neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 26 maart tot en met maandag 02 april

Vrij grote kans (70%) op een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn