Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en droog, maandag meer bewolking.

18 februari 2018 door Jannes Wiersema

De ochtend begint helder en koud met bijna overal enkele graden vorst, lokaal is het nevelig. Verder is het vandaag zonnig en droog, vooral in het noorden kan er soms wat hogere bewolking overtrekken. De maximumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordoosten en 8°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid en is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar maandag zijn er aanvankelijk brede opklaringen maar later neemt de bewolking toe, het blijft droog. De minima lopen uiteen van een graad of 3 in het noordwestelijk kustgebied tot -4 °C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke richting.

Maandag overdag zijn er in het zuidoosten en oosten nog enkele opklaringen. Elders is er meer bewolking en later in de middag en avond kan er vooral langs de westkust en in het noorden soms wat regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 6 graden. De wind is zuidelijk en overwegend matig.

Vooruitzichten

Overgang naar een droog weertype met geleidelijk steeds meer zon. Het wordt geleidelijk kouder met maxima die dalen naar enkele graden boven nul en in de nachten gaat het licht en later mogelijk matig vriezen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 25 februari tot en met zondag 04 maart

Grote kans (ca. 80%) op een droog en vrij zonnig weertype. In de nacht en vroege ochtend vriest het meest licht en soms matig. Er is een ca. 40% kans dat de maxima rond of iets boven het vriespunt liggen, de kans op hogere maxima ligt derhalve rond 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn