Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en droog. Morgen in het zuiden wat meer bewolking

02 april 2013 door Jannes Wiersema

Een hoog nabij de Shetland eilanden verandert weinig van plaats. Tussen het hoog en lage druk boven het Middellandse Zeegebied voert een noordoostelijke stroming continentaal polaire lucht aan. In de bovenlucht is boven ons land een NO-ZW georiënteerde vore aanwezig, waarin boven de zuidelijke Noordzee een kleinschalig hoogtelaag (koude put) afsnoert. Woensdag trekt deze koude put verder zuidwestwaarts richting Het Kanaal. Achter het wegtrekkende hoogtelaag vindt er met name op de middelbare niveaus warmte-advectie plaats.

Vandaag is het zonnig en droog. Het kwik stijgt vanmiddag op de meeste plaatsen naar 8 à 9 graden, maar bij aanvoer over grote wateroppervlakken blijft de temperatuur enkele graden achter. De noordoostelijke wind is matig tot vrij krachtig, 4 à 5 Bft, aan de zuidwestkust krachtig, 6 Bft. Verder is de wind behoorlijk vlagerig. In de loop van de avond neemt de wind boven land iets af.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen helder, al kunnen er wel enkele wolkenvelden vanuit Duitsland overtrekken. Het vriest op de meeste plaatsen licht. De noordoostenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig 5 tot 6 Bft.

Morgen overdag komt er in het zuiden meer bewolking, in het noorden is het opnieuw zonnig. Het wordt ’s middags rond 8 graden. De noordoostelijke wind trekt weer aan naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Zonnige perioden en droog. Vanaf zondag toenemende kans op regen, waarbij de temperatuur oploopt naar ongeveer 10 graden.

het weer

Bron: KNMI.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn