Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en schraal. Vannacht lokaal matig vorst.

24 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het vrijwel overal zonnig. Vanochtend is er met name in het noorden  meer bewolking. Het blijft vrijwel droog. Er staat een matige, in de middag soms vrij krachtige oostenwind, 4-5 Bft. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, 6 Bft. De maxima komen uit rond +3°C, maar door de wind voelt het schraal aan.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Komende nacht is het opnieuw helder en droog. De minimumtemperatuur ligt rond -5°C en er waait een matige, aan zee vrij krachtige oostenwind.

Zondag overdag begint zonnig. In de middag en avond kan er in de noordelijke kustgebieden een sneeuwbui vanaf zee binnendrijven, veel stelt dit niet voor. De middagtemperatuur komt uit rond +1°C. Met een matige oostelijke, later noordoostelijke wind, voelt het opnieuw schraal aan.

Vooruitzichten

Koud tot zeer koud en meest droog, maar vooral in de noordelijke kustgebieden kans op een sneeuwbui. Donderdag gevoelstemperaturen beneden de -15 graden. Vrijdag van het zuiden uit sneeuw.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 03 maart tot en met zaterdag 10 maart

Minder koud, maar aanhoudend temperaturen ruim onder het langjarig gemiddelde, met grote kans (70-80%) op lichte tot matige vorst in de nachten en ochtenden. Er is iedere dag circa 50-60% kans op (winterse) neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn