Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en vrij warm.

27 september 2018 door Jannes Wiersema

In het westen en noorden van het land komt wat nevel voor, deze zal na zonsopkomst spoedig verdwijnen. Het wordt verder een zonnige dag, al komen er vanochtend in de Achterhoek en Twente wel enkele wolkenvelden voor. De temperatuur loopt op naar waarden van 19°C op de Wadden tot plaatselijk 22°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Vanavond raakt het in het noorden bewolkt en tegen het einde van de avond zou daar wat lichte (mot)regen kunnen vallen. In de loop van de nacht naar vrijdag breidt dit gebied zich geleidelijk uit over de rest van het land. Onder de bewolking koelt het minder af met minima uiteenlopend van 8°C in het zuidoosten tot 12°C langs de kust. De zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig en draait van het noordwesten uit geleidelijk naar noord.

Vrijdagochtend is het in het zuiden en zuidoosten aanvankelijk nog bewolkt en kan er nog lichte regen vallen. Verder wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan er zeer lokaal nog een bui voorkomen. Met maxima van ca. 16°C is het frisser dan vandaag. De noordelijke wind neemt boven land toe naar matig en blijft langs de kust (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Tot en met zondag droog, vanaf maandag kans op een enkele buien. De zon is geregeld te zien maar met maxima van ca. 15°C is het wel aan de koele kant.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 04 oktober tot en met donderdag 11 oktober

 Temperaturen rond het langjarig gemiddelde van 15 graden, met soms wat neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn