Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en vrijwel overal tropisch warm. Morgen minder warm

25 juni 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig, al is er ook sluierbewolking aanwezig. Het blijft droog. Het wordt in een groot deel van het land tropisch warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 30°C aan de kust tot 36°C in het (zuid)oosten. In de loop van de middag draait de meest matige wind in het westen van zuidoost naar west tot noordwest en komt er vanaf zee duidelijk koelere lucht binnenstromen.

Komende nacht krijgen de kustgebieden met (lage) bewolking te maken. Verder landinwaarts is het helder. De minima lopen uiteen van 15°C langs de kust tot 20°C in Limburg. De wind komt uit west tot noordwest en is zwak tot matig.

Morgen begint de dag in de kustgebieden met lage bewolking die in de ochtend geleidelijk oplost, waarna het overal zonnig wordt. Aan de kust kan de hele dag lage bewolking van zee binnendrijven. De maxima lopen uiteen van 18°C langs de kust tot lokaal 31°C in het zuidoosten. De wind is overwegend noordelijk en matig.

Vooruitzichten

Zonnig en droog. Tot en met 28 juni vrij warm, in het weekeinde zeer warm met op veel plaatsen tropische waarden. Begin volgende week overgang naar een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of net boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 02 juli tot en met dinsdag 09 juli

Licht wisselvallig met temperaturen rond normaal, waarbij de neerslagkans geleidelijk toeneemt naar 20-30%. In de loop van de periode geleidelijk toenemende kans op temperaturen boven normaal.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn