Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm

08 juli 2013 door Jannes Wiersema

Een krachtig hoog boven de noordelijke Noordzee verandert maar weinig van plaats. Dinsdag trekt het over de Britse Eilanden langzaam westwaarts. Een zwak koufront boven de Noordzee beweegt zuidwaarts en wordt rond 06 UTC boven de Waddeneilanden verwacht. Daarvandaan trekt het zwakke front verder oplossend zuidwaarts.

Vandaag krijgen we veel zon. Wel drijven er in de ochtend in het uiterste noorden enkele wolkenvelden van zee binnen die, eenmaal boven land aangekomen, weer snel oplossen. Verder ontstaan er ook enkele kleine stapelwolken. De temperatuur loopt vanmiddag uiteen van 19 graden op de waddeneilanden tot 27 lokaal in het zuidoosten van het land. De noord- tot noordoostenwind is meest matig.

Dinsdag verandert er vrijwel niets aan het weerbeeld. In de nacht is het onbewolkt met een minimumtemperatuur van 13 graden. Overdag krijgen we opnieuw veel zon met in de ochtend in het noorden mogelijk weer enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen de 19 en 26 graden en er staat nog steeds een matige noord- tot noordoosten wind. (Bron:KNMI)

Boven de Britse Eilanden ligt een blokkerend hoog. In de loop van de week verschuift de kern iets op naar het westen waarna op de oostflank van dit hoog, met een iets aantrekkende noordelijke stroming, tijdelijk minder warme lucht ons land binnenstroomt. Vanaf het weekeinde stelt zich op 500 hPa een meer zonale stroming in. De jet blijft echter erg noordelijk liggen waardoor de actieve depressies ver noord van ons langs oostwaarts trekken.

Vooruitzichten

Aanhoudend droog en tijdelijk minder warm weer met meer bewolking. Middagtemperaturen eerst rond 19 graden, in het weekeinde weer licht stijgend.

het weer

maandag 15 juli tot en met maandag 22 juli

Grote kans op aanhoudend rustig en meest droog zomerweer met temperaturen die oplopen tot (iets) boven normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn