Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en warm zomerweer, dinsdag in het oosten kans op een (onweers)bui.

16 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het op de meeste plaatsen zonnig. Vanmiddag ontstaan er ook enkele stapelwolken, maar de kans op een bui is uiterst klein. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 26°C op de Wadden tot ca. 32°C in het zuid(oost)en. De zwakke tot matige wind is eerst oost maar draait naar noordoost. Langs de westkust is er in de middag kans op zeewind met enige afkoeling tot gevolg. In de avond draait de wind in het zuidwesten naar een westelijke richting.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen dag 

In de nacht van maandag op dinsdag trekken er enkele met name in het westen en zuiden wolkenvelden over, maar het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot 17°C in het (zuid)westen. De wind is zwak tot matig, in het noorden en oosten oostelijk, elders wordt de wind zuidwestelijk.

Dinsdag overdag zijn er naast zon ook enkele wolkenvelden en ontstaan er ook wat meer stapelwolken dan vandaag. In het oosten van het land kunnen deze lokaal uitgroeien tot een regen- of onweersbui. In de avond klaart het van het westen uit op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan de Zeeuwse kust tot 29°C in het oosten van het land. In het noordoosten is de wind eerst nog zuidoost maar draait in de loop van de dag net als in de rest van het land naar west en neemt toe naar matig.

Vooruitzichten

Perioden met zon en warm, later op vrijdag en op zaterdag kans op enkele buien. In het weekeinde mogelijk tijdelijk minder warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 23 juli tot en met maandag 30 juli

Toenemende kans op een warm tot zeer warm weertype, de kans op een enkele regen- of onweersbui bedraagt 10-20%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn