Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig en zomers weekeinde.

14 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon volop, alleen het noorden heeft vanochtend nog te maken met wolkenvelden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C op de Wadden tot lokaal 28°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

De nacht naar zondag is het helder, in het noordoosten kan lokaal grondmist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 14°C in het zuidoosten. De wind is zwak en draait van noord naar een oostelijke richting.

Zondag overdag is het zonnig en droog en wordt het op veel plaatsen zomers warm met maxima van 25°C op de Wadden tot plaatselijk 30°C in het zuidoosten. De wind is oost tot zuidoost en is zwak tot matig. In de loop van de middag wordt de wind noordoost. Langs de westkust steekt er een wind van zee op en koelt het wat af.

Vooruitzichten

Maandag zonnig en droog en lokaal lokaal tropische temperaturen, dinsdag meer bewolking en later op de dag kans op een enkele regen- en onweersbui. In de tweede helft van de week perioden met zon en aanhoudend vrij warm, daarbij is een kleine kans op een (onweers)bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 21 juli tot en met zaterdag 28 juli

Vrij grote kans (ca. 70%) op de temperaturen rond of boven normaal. De kans op neerslag bedraagt ongeveer 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn