Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, in het noorden wolkenvelden. Het blijft vrijwel droog.

22 februari 2018 door Jannes Wiersema

Het wordt vandaag een zonnige dag. In het noordoosten en noorden kunnen enkele wolkenvelden vanaf zee binnendrijven waaruit lokaal een vlok (natte) sneeuw kan vallen. Elders blijft het droog. Het kwik komt uit rond +4°C bij een matige oost- tot noordoostenwind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag verandert er weinig met in de noordelijke helft van het land wolkenvelden en mogelijk wat lichte motsneeuw. Verder kan er in het noorden lokaal een mistbank ontstaan. Elders brede opklaringen en droog. De minima komen uit tussen -2°C in het noordwesten en -5°C lokaal in het oosten. Er staat een zwakke tot matige oost- tot noordoostenwind.

Vrijdag overdag is het zonnig en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond +3°C. Er staat een matige oost- tot noordoostenwind.

Vooruitzichten

Koud winterweer met in de nacht en vroege ochtend lichte, later matige vorst. Maxima geleidelijk dalend naar vanaf zondag rond of net onder het vriespunt. Verder is het vrijwel droog en tamelijk zonnig. Tegen het einde van de periode meer wolkenvelden en een toenemende kans op wat lichte sneeuw.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 01 maart tot en met donderdag 08 maar

tAanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een koud en overwegend droog weertype met ’s nachts meest matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de kans op een minder koud weertype geleidelijk toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn